• Home
  • contentpagina Viva

Debby Gerritsen is stoer, sprankelend, sexy en hoofdredacteur van VIVA. Met een bereik van 3,2 miljoen bezoekers is VIVA ook de grootste digitale vrouwen community van Nederland. Debby zet haar netwerk graag in om lezers over te halen om mee te doen aan Rennen tegen kanker: de sponsorrun van KWF Kankerbestrijding. Zelf rent ze natuurlijk ook mee in ‘team VIVA’.

Kanker is een vijand die dichterbij is dan je denkt

"Kanker als ziekte is zo groot dat iedereen wel een persoonlijke link met kanker heeft, licht Debby toe. Je kunt er gewoon niet omheen. Ik zie kanker als een enorme vijand die dichterbij is dan je denkt. Meedoen aan Rennen tegen kanker is voor mij dan ook een no-brainer."

Het gaat niet om de snelste eindtijd maar om meedoen

"Ik heb vanmorgen in de redactievergadering alle hoofdredacteuren van uitgeverij Sanoma opgeroepen om mee te doen.
Daarnaast hebben we een oproep geplaatst op onze Facebook pagina en op VIVA.nl. Zelf ben ik een hardloper dus de 10 kilometer is voor mij niet echt een opgave, maar uit solidariteit voor mijn collega’s die geen halve marathons lopen, gaan we als ‘team VIVA’ voor de 5. Eigenlijk zou iedereen mee moeten doen. Meedoen is belangrijker dan de snelste tijd neerzetten en met wandelen kom je uiteindelijk ook over de eindstreep."

Niets stoerder dan een vrouw die mans genoeg is om over haar kanker te vertellen

"In de VIVA besteden we bijna wekelijks aandacht aan kanker. Borstkanker, baarmoederhalskanker. In het nummer van deze week staat het persoonlijke verhaal van een vrouw met baarmoederhalskanker waarbij haar baarmoeder letterlijk kapot is bestraald. Vreselijk  om dat te brengen. Maar ik vind dat we er aandacht aan moeten besteden, zelfs al merk je dat mensen steeds murwer worden. Dan wordt er gezegd dat borstkanker niet meer zo erg is, dat je er niet meer altijd aan dood hoeft te gaan: afschuwelijk toch? Als ik de verhalen hoor van een goede kennis van mij die oncoloog is bij het AVL dan is die ziekte zo pittig, zo ontzettend zwaar. Voor diegene zelf maar zeker ook voor de omgeving."

Vrouwen met kanker verdienen een mooi podium

"Als wij een portret maken van een vrouw met kanker doen we dat op z’n VIVA’s: stoer, kwetsbaar, integer en altijd mooi gefotografeerd. Als een vrouw dapper genoeg is om aan ons haar verhaal te vertellen, dan zijn wij het aan haar verplicht om een mooi podium te bieden waar ze zelf ook blij van wordt. Vrouwen met kanker kunnen ontzettend krachtig zijn en ons allemaal inspireren."

Een gezonde levensstijl uitdragen op een niet militante manier

"Ik vind het vanzelfsprekend dat VIVA een gezonde levensstijl uitdraagt, dat doe ik zelf ook. Nooit op een militante manier, eerder vrolijk en inspirerend. Roken vind ik bijvoorbeeld écht niet meer kunnen. Dat is toch niet meer van deze tijd? Inmiddels weet iedereen dondersgoed wat gezond is en wat niet. Als wij nou net dat duwtje in de goede richting kunnen geven, dan is dat mooi meegenomen. Zit het erop? Dan ga ik nu even mijn vriend overhalen om ook mee te doen aan de sponsorrun."

HEB JE EEN VRAAG?

Check de veelgestelde vragen of neem contact op.