Wat is ‘Nederland staat op tegen kanker’?
Op dinsdag 29 mei staat Alkmaar in het teken van een groots opgezette, live tv-show voor KWF Kankerbestrijding. De naam van deze tv-show is ‘Nederland staat op tegen kanker’. Bekende en onbekende Nederlanders doen mee aan een avondrun van 5 of 10 kilometer, waarmee ze geld ophalen voor kankeronderzoek. Iedereen kan in actie komen door  mee te doen met de avondrun of een renner of team te sponsoren. Met zijn allen staan we stil bij de lange weg die we nog moeten gaan, voordat niemand meer sterft aan kanker.

Welke bekende Nederlanders doen mee aan ‘Nederland staat op tegen kanker’?
Caroline Tensen presenteert het evenement ’s avonds live vanaf het Waagplein. Actrice Marlijn Weerdenburg voert het hardloopteam aan, die samen met haar vader rent die kanker heeft gehad. Op het Waagplein in Alkmaar zijn optredens van onder andere Caro Emerald en Maan, en ook Arjen Robben en Peter R. de Vries komen op een unieke manier in actie voor KWF. 

Hoe schrijf ik me in voor de avondrun op 29 mei?
Dat gaat heel gemakkelijk. Je kunt je hier inschrijven. Je kunt ervoor kiezen individueel deel te nemen, of als team. Als je je hebt aangemeld bevestigen we je deelname in een mail.

Kan ik me ook als team aanmelden of me aansluiten bij een team?
Dat kan zeker. Je kunt een team aanmaken via de inschrijfpagina of je aansluiten bij een bestaand team. Je kunt een keuze maken op deze pagina. Als initiatiefnemer maak je een actiepagina aan voor jullie team. In de titel of op de foto maak je zichtbaar dat het om een team gaat. Vraag je teamgenoten hun eigen actie aan te melden via de button op jouw actiepagina: ‘Word teamlid’. Alle donaties worden dan opgeteld bij de opbrengst van de initiatiefnemer.

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?
Het inschrijfgeld bedraagt €15,-. Daarnaast hopen we dat iedere deelnemer geld ophaalt voor kankeronderzoek zodat we samen dichterbij de dag komen dat niemand meer sterft aan kanker. We weten uit ervaring dat mensen gemiddeld €200,- ophalen voor hun run. Je kunt zelf jouw streefbedrag bepalen.

Tot wanneer kan ik me inschrijven
Online inschrijving is mogelijk tot en met 15 mei 2018. Let op: er is een beperkt aantal startnummers. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit. Zorg er dus voor dat je je op tijd online inschrijft.

Welke afstanden kun je rennen?
Je kunt kiezen voor een afstand van 5 of 10 kilometer. Dit kun je aangeven bij je inschrijving. Wil je je nog niet inschrijven, maar wel op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Wanneer hoor ik hoe laat ik waar moet zijn?
We verzamelen dinsdag 29 mei vanaf 19:30 uur op het Waagplein in Alkmaar, de start van de run is vanaf 21:25. Per mail ontvang je praktische informatie over de run. 

Kan ik me ergens verkleden?
Ja, dat kan in de Grote Kerk.

Zijn er kluisjes aanwezig?
Er zijn geen kluisjes aanwezig maar je kunt je spullen afgeven in Grote Kerk.

Wat is de route?
Het parcours voert je langs de mooiste plekjes van Alkmaar. Zodra we meer informatie hebben over de route, vermelden we dat hier. Uiteraard mailen we alle deelnemers alle benodigde informatie van tevoren. 

Wat ontvang ik als ik me heb aangemeld?
Je ontvangt een e-mail van ons met de bevestiging van je inschrijving. Korte tijd voor de run ontvang je meer praktische informatie over de run en we sturen je regelmatig tips & tricks om geld op te halen.

Ik heb geen bevestiging gekregen per mail. Wat nu?
Alle deelnemers aan het hardloopevent Rennen tegen kanker ontvangen per mail een bevestiging. Zorg er dus voor dat je het juiste mailadres invult. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Kijk dan in je spambox. Vind je hem daar niet? Stuur dan een mail naar rennentegenkanker@kwf.nl.

Is er speciale kleding die ik moet dragen?
Je hoeft geen speciale kleding te dragen tijdens de run, je kunt je eigen hardloopkleding dragen. Je kunt met je team dezelfde kleding dragen, met daarop een logo, foto of naam.

Kunnen kinderen ook meedoen met Rennen tegen kanker?
Je kunt meedoen met de run als je 14 jaar of ouder bent. Als je jonger bent dan 18 jaar hebben een toestemmingsverklaring van je ouders nodig. We leggen graag uit hoe je dit moet regelen. Stuur een mail naar: rennentegenkanker@kwf.nl.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je niet meer kunt deelnemen aan Rennen tegen kanker. Je kunt je inschrijving dan annuleren. Stuur een mail naar de organisatie van Rennen tegen kanker, via rennentegenkanker@kwf.nl. Het is helaas niet mogelijk om je inschrijfgeld of sponsorgeld retour te ontvangen.

Hoe kan ik het beste naar het centrum van Alkmaar komen op 29 mei?
Wij adviseren deelnemers per fiets, lopend of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. In de binnenstad van Alkmaar en in de wijken rondom de binnenstad en het NS-station zijn verschillende parkeergelegenheden, zie: https://www.alkmaar.nl/product-verkeer_parkeren-Parkeren.html 

Wat gebeurt er nadat ik ben gefinisht?
Dan is het tijd voor ontspanning! Er is ruimte voor familie en vrienden om je binnen te halen en de diverse horeca in Alkmaar zijn geopend.

Is er water voorhanden tijdens de run?
Jazeker, tijdens de run zijn er voldoende water en snacks aanwezig.

FUNDRAISING

Hoeveel geld moet ik inzamelen?
De missie van KWF is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. We hopen dat iedere deelnemer geld ophaalt voor kankeronderzoek zodat we samen dichterbij de dag komen dat niemand meer sterft aan kanker. We weten uit ervaring dat mensen gemiddeld €200,- ophalen voor hun run. Je kunt zelf jouw streefbedrag bepalen. Natuurlijk helpen we je met tips & tricks.

Wat gebeurt er als ik niet genoeg geld ophaal?
We zijn heel blij met jou als deelnemer. Iedere bijdrage is welkom om een stap dichterbij de dag te komen waarop niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Je kunt gewoon meedoen met het hardloopevenement, ook als het niet lukt om jouw streefbedrag te behalen. Hier vind je tips & tricks.
 
Ik wil graag doneren aan een renner of team. Hoe doe ik dat?
Wat fijn dat je het onderzoek naar kanker wilt steunen. Dankjewel! Op ons actieplatform vind je een overzicht van alle acties die tot nu toe zijn aangemeld voor Rennen tegen kanker. Zoek een actie uit om aan te doneren.

Waar gaat de opbrengst van Nederland staat op tegen kanker naartoe?
De opbrengst van het hardloopevenement en de tv-show besteedt KWF aan wetenschappelijk onderzoek, zodat onderzoekers nieuwe doorbraken kunnen forceren. Daarnaast financieren we kennisdeling en beleidsbeïnvloeding. Van elke euro gaat 82 cent naar minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Meer weten? Lees meer over de bestedingen van KWF.

Ik wil KWF graag (structureel) helpen. Hoe doe ik dat?
Wat fijn dat je ons wilt steunen. Samen komen we steeds dichterbij de dag waarop niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Je kunt je hier aanmelden als donateur.

Ik heb gedoneerd op een actie, maar zie de donatie niet op de actiepagina verschijnen. Hoe kan dat?
Als je hebt gekozen voor een eenmalige machtiging, dan heeft de bank enkele dagen nodig om de machtiging te verwerken. Daarna is je donatie zichtbaar op de betreffende actiepagina. Is de donatie na een week nog niet verschenen? Stuur dan een mail naar rennentegenkanker@kwf.nl. Dit kan ook wanneer je een andere vorm van betalen hebt gebruikt en de donatie niet verschijnt.

Kan ik aan een actie doneren vanuit het buitenland?
Dat kan alleen als je beschikt over een Nederlands rekeningnummer, iDeal of een Nederlandse creditcard. Heb je dit niet? Dan kun je een bedrag overmaken op NL92INGB0000012817 o.v.v. de naam van de degene die je wilt steunen. Je kunt ook het bedrag overmaken aan de actievoerder. Hij of zij kan deze dan online doneren via de button Doneer.

Hoe veilig is een online donatie?
Online doneren aan KWF is veilig. Wij maken gebruik van de diensten van Docdata Payments voor het afhandelen van de online donaties. Deze betaalprovider waarborgt een veilige, snelle en correcte online verwerking van je donatie.

Ik heb contant geld opgehaald. Hoe kan ik dat makkelijk overmaken?
Als je contant geld hebt ontvangen, kun je dit het beste via je bank (stortmachine) op je eigen rekening storten en vervolgens doneren op je persoonlijke actiepagina. Log in, ga naar je actiepagina en klik op Zelf doneren. Het bedrag wordt als online donatie weergegeven op je actiepagina, en opgeteld bij je tussenstand. Let op: het storten van geld is niet bij alle banken meer mogelijk.

Ik organiseer liever mijn eigen actie om KWF te steunen. Kan dat ook?
Ja, dat is mogelijk. Rennen tegen kanker is een fondsenwervende actie voor KWF die plaatsvindt op 29 mei 2018. Bij het hardloopevenement draait het niet alleen om een sportieve prestatie. Het gaat vooral om de persoonlijk uitdaging die jij doet voor je dierbare met kanker, zodat we samen dichterbij de dag komen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Hier vind je ideeën om jouw eigen actie te starten, dankjewel alvast!

Kan ik als ondernemer deelnemen aan het evenement?
Er zijn veel mogelijkheden om Rennen tegen kanker en KWF te steunen. Heel graag zelfs, want samen staan we sterk! Hoe meer geld we ophalen, hoe meer doorbraken in kankeronderzoek we kunnen forceren. Uiteraard kijken we graag samen naar mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen tijdens Rennen tegen kanker. Dit kun je bijvoorbeeld doen: 

  • Je kunt een bedrijfsteam aanmelden voor Rennen tegen kanker op 29 mei. Je kunt hier een team aanmelden en een eigen actiepagina aanmaken. Deelnemers dragen hun eigen hardloopkleding, het is toegestaan om een logo van een bedrijf op de kleding van uw team te plaatsen. Het inschrijfgeld per deelnemer bedraagt € 15,-.  Daarnaast hopen we dat iedere deelnemer geld ophaalt voor kankeronderzoek. We weten uit ervaring dat mensen gemiddeld €200,- ophalen voor hun run. Deelnemers kunnen zelf hun streefbedrag bepalen. Je kunt bijvoorbeeld dit bedrag voor een bedrijfsteam sponsoren. Alles wat je kunt doen om het evenement te promoten, waarderen we zeer!
  • Je kunt ook een bestaande renner of team sponsoren of een bedrag doneren aan Rennen tegen kanker of KWF. Je kunt contact met ons opnemen via rennentegenkanker@kwf.nl om deze en andere mogelijkheden te bespreken.

Bij wie kan ik terecht voor praktische vragen rondom het evenement?
Vragen aan KWF kun je stellen via rennentegenkanker@kwf.nl. Voor vragen aan de gemeente Alkmaar kun je terecht bij Ingeborg de Vos via kwftegenkanker@alkmaar.nl of bellen naar 14072.

1. In welke periode zijn de 'KWF Marathonweken'?

De 'KWF Marathonweken' lopen van 8 februari t/m 20 april 2016 en beleven hun ontknoping in onze live tv-show 'Marathon Live'. Persoonlijke verhalen worden deze avond afgewisseld met bijzondere optredens van BN-er op woensdag 20 april om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

2. Wat is 'Marathon Live'?

Marathon live is de tv-uitzending op woensdagavond 20 april, live gepresenteerd door Caroline Tensen en Anemieke Schollaardt. Op deze dag komen indrukwekkende marathonacties in Almere over de finish en worden persoonlijke verhalen van patiënten en onderzoekers afgewisseld met optredens van BN’ers. Belangrijke verhalen die verteld moeten worden, want nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. En alleen samen komen we steeds dichterbij. Dichter bij meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Dichter bij de dag dat we kanker verslaan. ‘Marathon Live’ wordt live uitgezonden om 20.30 uur op NPO1 bij AVROTROS. En herhaald op zaterdag 23 april om 15.50 uur.

3. Wat is een marathonactie?

Een KWF Marathonactie is een fondsenwervende actie voor KWF Kankerbestrijding die plaatsvindt tijdens de 'KWF Marathonweken' tot 20 april 2016. Bij een marathonactie draait het niet alleen om een sportieve prestatie. Het gaat vooral om de persoonlijk uitdaging die jij doet voor je dierbare met kanker. De marathon is een metafoor voor kanker en kankeronderzoek: het vergt veel uithoudingsvermogen, het is een lange weg waarbij we het einddoel - het einde van kanker - voor ogen hebben. Iedereen kan meedoen. Van dansmarathons tot triatlons en van bak(fiets)marathons tot breimarathons. je bent vrij om er je eigen invulling aan te geven.

4. Waar gaat de opbrengst van KWF Marathonweken en de tv-show naar toe?

De opbrengst van de KWF Marathonweken wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling en beleidsbeinvloeding. 
Van elke euro gaat 85 cent naar minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Meer weten? Lees meer over de bestedingen van KWF

5. Wat doe ik als een marathonactie start na de tv-show op 20 april?

Geweldig dat je geïnspireerd bent door de KWF Marathonweken! Een actie starten kan nog steeds! Dan valt jouw actie buiten de 'KWF Marathonweken'. Dan kun je een algemene actie aanmaken op het actieplatform van KWF

 

Categorie 2

1. In welke periode zijn de 'KWF Marathonweken'?

De 'KWF Marathonweken' lopen van 8 februari t/m 20 april 2016 en beleven hun ontknoping in onze live tv-show 'Marathon Live'. Persoonlijke verhalen worden deze avond afgewisseld met bijzondere optredens van BN-er op woensdag 20 april om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

HEB JE EEN VRAAG?

Neem contact op.